feb 152013
 

500pxFotoportaal 500px is niet bedoeld om kiekjes te delen met familie en vrienden, maar om je allerbeste foto’s te etaleren en te wedijveren met andere fotografen.

Lid worden is gratis, maar voor 37.49€ per jaar krijg je ongelimiteerde uploads, mooie portfolio-ontwerpen en een eigen fotoblog. Blijf je bij de gratis versie, dan kun je maximaal twintig foto’s per week uploaden. Aanmelden kan via e-mail of Facebook. 500px vraagt wel om meer toestemmingen voor de netwerksite dan nodig.

Flowvenster
Niet alleen is 500px prachtig ontworpen, het verbergt ook veel functionaliteit onder het minimalistische oppervlak. In het You-menu kun je vrienden, favoriete foto’s en je eigen portfolio vinden.

500px geeft foto’s standaard weer in een flowvenster. Het toont daarbij beelden van contacten die je hebt geliked of waar je een commentaar bij hebt achtergelaten.

Foto’s uploaden doe je gewoon door ze te slepen. Je kunt per keer tien afbeeldingen uploaden, inclusief tags, titel en EXIF-data. Het is ook mogelijk om via plug-ins rechtstreeks vanuit Adobe Lightroom of Apple Aperture te werken. Uploads verschijnen in je bibliotheek, vanwaar je foto’s naar je eigen collecties kunt verslepen.

Sociaal netwerk
500px is een krachtig sociaal netwerk voor fotografen. Je krijgt bij elke foto te zien hoe vaak die bekeken of geliked is en ontvangt ook een pulsescore op basis van eerder genoemde parameters. Het is dus een prima graadmeter onder gelijken.

Als je op de profielpagina van een gebruiker klikt, zie je een aantal van zijn foto’s, een volgknop en andere info. Er is ook een speciale score die aangeeft hoe gewaardeerd een fotograaf is, zodat je beter kunt beoordelen of hij of zij de moeite waard is om te volgen. Het is zelfs mogelijk om een cijfer te geven aan commentaren. We missen alleen de groepen die zo populair zijn op Flickr.

Je krijgt van 500px de beschikking over een aantal aantrekkelijke portfoliodesigns voor je collecties. Je portfolio krijgt zelfs zijn eigen URL, met ruimte voor een biografie, een contactformulier en links naar andere collecties. 500px laat je ook verhalen creëren van verwante foto’s op een scrolbare pagina. Foto’s zijn niet automatisch te koop: dat moet je apart per exemplaar aangeven. De opties zijn hier beperkt.

HIER een kijkje op mijn 500px

Sorry, the comment form is closed at this time.