mrt 142013
 

GigapanDoor omstandigheden ben ik in het bezit gekomen van een Gigapan Epic pro. Dit toestel laat toe om panoramafoto’s te nemen die een stapje verder gaan dan het normale. U laat de linker boven en de rechter onder hoek aan de Gigapan zien en dan rekent deze het aantal foto’s uit, en fotografeert het panorama.

De bijgeleverde GigaPan Stitch software werkt naadloos samen met de Gigapan Epic modellen. Nadat u uw panorama heeft gefotografeerd en de foto’s op uw computer heeft gezet laat u de software het panorama samenstellen. U kunt het panorama als jpg of tif opslaan, maar ook publiceren op http://www.gigapan.org/.

Er zijn 3 modellen Gigapan’s, de Gigapan Epic, geschikt voor compactcamera’s, de Gigapan Epic 100, geschikt voor wat grotere compact camera’s en kleinere spiegelreflex camera’s en de Gigapan Epic Pro, geschikt voor de grotere spiegel reflex camera’s en langere telelenzen tot aan een gewicht van 2,5 kilo.

Het is mogelijk om spherische 360 graden opnames te maken. Met een DSLR en een ultra groothoek maakt u automatisch hoge resolutie “rondom” panorama’s.

Een zeer mooi voorbeeld kan je HIER zien, een 45Gb pixel foto van Dubai !

Sorry, the comment form is closed at this time.