feb 142013
 

phototrackr

Geotagging
Geotagging is het toevoegen van locatieinformatie aan je foto’s. Dit kun je doen door bijvoorbeeld in Google Maps de locatie van de foto aan te wijzen op de kaart, maar veel handiger is natuurlijk om dat door middel van een GPS ontvanger te doen. Het concept is heel simpel: je zorgt dat de datum en tijd op je camera goed staan en laat een GPS-tracker bijhouden waar je je bevindt. Later thuis combineer je de GPS track met de EXIF informatie in de foto’s en op die manier kan je redelijk nauwkeurig bepalen waar een foto is gemaakt.

De DPL700 Phototrackr
De GiSTEQ DPL700 Phototrackr is een apparaat om geotagging mee te doen. Het houdt een track bij van waypoints met een instelbare tussentijd, varierend van 1 seconde tot 30 minuten of varierend van 2 meter tot 65 kilometer. Er zit 4MB aan flashgeheugen om de tracks op te slaan. Omdat 1 waypoint 16 bytes aan ruimte kost, heb je dus met elke seconde een waypoint ruimte voor ongeveer 3 dagen volcontinue loggen. Echter, voor geotagging is een interval van 10 tot 15 seconden meer dan genoeg; bij 15 seconden heb je genoeg om 45 dagen volcontinue te loggen. Dat is voor de meeste vakanties prima.

De GPSheeft over het algemeen een snelle fix. Vaak zelfs binnen gebouwen.

Bewegingsdetector
Erg handig is de bewegingsdetector die erin zit, naast de GPS zit er ook een vibratiesensor in, die detecteert als het apparaat langere tijd stilligt. Het apparaat schakelt dan (de tijd is instelbaar) automatisch uit en schakelt weer in zodra er beweging gedetecteerd wordt. Hierdoor wordt de ruimte op de flashdisk en de batterij nog efficienter gebruikt.

Batterijduur
Er gaat 1 AA batterij in. Daar houdt hij het een hele dag op uit !
Er zit een koordje aan met een stevige ring om hem aan je fototas of broek te hangen.

Sorry, the comment form is closed at this time.